Yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia & yhteystiedot

 
Missä tilaukseni on?

Tilauksen tekemisen jälkeen lähetämme sinulle vahvistussähköpostin, jossa on tilauksesi tiedot. Kun se lähetetään, lähetämme sinulle sähköpostin, jossa on seurantanumero. Kun paketti saapuu noutopisteeseen, saat tekstiviestin, jossa on lähetyksen tunnus, jotta voit noutaa paketin. Riippuen kohdemaasta, meidän on joskus ensin kerättävä tuote varastostamme ja lähetettävä kaikki samassa lähetyksessä, jolloin lähetykseen voi kulua muutama päivä enemmän aikaa.

 
Olen saanut vain osan lähetyksestä?

Meillä on useita varastoja, ja on mahdollista, että tuotteet saapuvat useissa paketeissa, eri aikoina. Vaikka tuote lähetettäisiin samasta varastosta, se voidaan jakaa useampaan pakettiin. Riippuen kuljetusyhtiöstä, joskus esim. suuremmat paketit voivat saapua eri aikaan. Voit tarkistaa seurantatiedoista, onko tilauksellesi useita paketteja. Odota muutama päivä, että kaikki tuotteet saapuvat.

 
Mitä tapahtuu tilauksen tekemisen jälkeen?

Tilauksen tekemisen jälkeen lähetämme sinullevahvistussähköpostin, jossa on tilauksesi tiedot. Kun se lähetetään, lähetämme sinulle sähköpostin, jossa on seurantanumero. Kun paketti saapuu noutopisteeseen, saat SMS, jossa on lähetyksen tunnus, jotta voit noutaa paketin. Riippuen kohdemaasta, joudumme joskus noutamaan tuotteen ensin varastostamme ja lähettämään kaikki samassa lähetyksessä, jolloin lähetykseen voi kulua muutama päivä enemmän aikaa.

 
Miten voin muuttaa tai peruuttaa tilaukseni?

Useimmat tilaukset lähetetään yleensä samana päivänä kuin tilaus on tehty, joskus jopa tunnin sisällä tai nopeammin. Siksi tilauksen peruuttaminen voi olla mahdotonta, ja sinun on odotettava tuotteiden saapumista ja palautettava ne sitten. Älä jätä toimitusta noutamatta, silloin voi kestää sitten 4-6 viikkoa ennen kuin se on takaisin ja palautus käsitellään. Veloitamme toimituskulut paketeista, joita ei noudeta.

 
Miten teen palautukset ja vaihdot?


Lyhyesti sanottuna voit palauttaa käyttämättömän, uuden tuotteen alkuperäisessä kunnossaan. Jos haluat vaihtaa kokoa, tee uusi tilaus ja palautus hyvitetään samalla maksutavalla jota käytit, kun saamme palautuksen. Jos se on käytetty edes päivän ajan tai osa on asennettu mutta ei sovi, se ei ole palautettava tuote. Jos olet aloittanut sen käytön ja löydät siitä vian, se on takuutapaus. Ota silloin ensin yhteyttä meihin.

Lue täydelliset palautusehdot ja -ohjeet täältä:
TOIMITUSEHDOT

 

OTA YHTEYTTÄ

 
Etkö löytänyt vastauksia kysymyksiisi? - Ota yhteyttä

Lähetä sähköpostia tai soita meille, jos sinulla on kysyttävää. Helpoin tapa on vastata saamaasi tilausvahvistussähköpostiin. Voit myös ottaa meihin yhteyttä täällä:

Kysymyksiä tuotteista:
marko@progear.net
+358 400 893438

Kysymyksiä tilauksistasi:
paula@progear.net
+358 40 538 8060